Lluís Ventós

L’any 1977, Lluís Ventós es donà a conèixer públicament com a pintor en una exposició a la sala Seny de Barcelona. En el catàleg de presentació de la seva obra, Imma Julian escriu:
“... i aquest presentar-se no deu ésser gens fàcil quan és per primera vegada, ja que tant el públic com la crítica desconeixen l’autor i no els ha donat temps d´haver-se aprés el seu llenguatge, a la vegada que ignoren tot allò que ens vol comunicar “
L’any 2003, en ocasió d’una exposició d’escultures de fusta i marbre, pintures i collages de Lluís Ventós a la Sala Parés de Barcelona, Ignasi Planell escriu:
“... A partir d’un plantejament tan senzill com contundent ha elaborat una obra que manté una coherència absoluta amb tota la seva trajectòria artística...”
Des d’aquell ja llunyà 1977, una trentena d’exposicions individuals arreu del país, així com a Madrid (Juan Gris. Arco...), Florència, París...; presentacions, com les dels perfums” Maresia”, “Barcelona”... (el vidre) o la de la sèrie “Panells” (el ferro...), i nombroses exposicions col·lectives i col·laboracions: una trajectòria de vint-i-vuit anys, que el mateix Ignasi Planell defineix com plens “d’il·lusió, de treball, de compromís...
Estudi

Taller